Trauma verwerking therapeut in hilversum Arjen Slijp, grondlegger en auteur van De Innerlijke Bevrijding

traumaverwerking hilversum
Auteur, inspirator
, coach en grondlegger van de methode ‘De Innerlijke Bevrijding’ en trauma verwerking therapeut 

“Alles is in essentie bewustzijn. Als je bereid bent je bewustzijn te veranderen, is alles in principe mogelijk”.

 

Genezen van ME/CVS
Vijf jaar lang heb ik de vermoeidheidsziekte ME/CVS gehad. Ik ben naar verschillende reguliere en alternatieve artsen en therapeuten geweest, maar niets van wat zij deden hielp mij om te herstellen. Pas toen ik de blokkade – opgeslagen emotionele pijn – had opgeruimd, ben ik genezen. De ziekte is daardoor een bewustwordingsproces geweest.

De methode ‘De Innerlijke Bevrijding’ als trauma verwerking therapie
Op basis van mijn proces en de vele sessies die ik in de loop der jaren met anderen heb gedaan – op hun gezondheid, welzijn, relaties, werk – ben ik gaan inzien dat iedereen weliswaar andere problemen heeft, maar dat de oorzaak en oplossing in de basis vaak dezelfde zijn. Van daaruit heb ik de methode ‘De Innerlijke Bevrijding’ ontwikkeld, waarmee ik mensen begeleid in persoonlijke sessies.

Met de Innerlijke Bevrijding kun je de oorzaak van elke kwestie wegnemen. Tijdens een sessie ruim je oude emotionele pijn op, doorzie je de leugens van het ego (het denken), krijg je diepe inzichten en ervaar wie je echt bent (bewustzijn, kracht, vertrouwen, liefde). Over de Innerlijke Bevrijding heb ik het gelijknamige boek geschreven. Naast persoonlijke sessies geef ik ook workshops en een meerjarige opleiding over deze methode. Hier kun je ervaringen lezen van mensen met wie ik sessies heb gedaan.

Je kunt sessies doen op de volgende gebieden:

Gezondheid: ziekte of blessures
Het is werkelijk mogelijk om je gezondheid te verbeteren. Het lichaam is weliswaar iets vast, maar zodra je op het niveau van energie en bewustzijn werkt (het niveau ‘onder’ het lichaam) kun je negatieve energie veranderen in positieve energie en zo je gezondheid verbeteren.

In een persoonlijke sessie begeleid ik je om de oorzaak van de ziekte op te sporen, blokkades op heffen en te ontdekken welke levenslessen erin besloten liggen. Natuurlijk kan ik je geen garantie geven en ik ben geen arts. Dat betekent dat je altijd eerst een arts moet bezoeken en dat ik geen medische adviezen geef.

Inmiddels heb ik veel sessies met mensen gedaan op ziektes en klachten, bijvoorbeeld op hartklachten, reuma, kanker, MS en blessures.

Emotioneel welzijn
De Innerlijke Bevrijding werkt ook goed bij kwesties die betrekking hebben op je emotionele welzijn, zoals niet lekker in je vel zitten, angst, depressiviteit, ADHD, anorexia, borderline, paniekgevoelens en psychose. In een sessie kijk ik hoe de energie in je lichaam stroomt en wat er nodig is om dit te optimaliseren. Welke blokkades zijn er en wat zijn de overtuigingen die hierin liggen opgeslagen? Daarna ga ik met je aan de slag om je meer in je lichaam te laten komen en opgeslagen emoties los te laten.

Relaties
Juist in de relaties die je hebt – met je partner, maar ook met je familie, vrienden of bijvoorbeeld je leidinggevende – kom je vaak je grootste kwesties tegen. Bijvoorbeeld je hart gesloten hebben, emoties onderdrukken, je minderwaardig voelen, de ander domineren, jezelf niet durven uitspreken, jezelf onaantrekkelijk vinden, geen ruimte voor jezelf ervaren et cetera.

Als je samen met je partner wilt werken aan jullie relatie dan ga ik in de eerste sessie met jullie samen in kaart brengen wat jullie in de relatie tegenkomen. We onderzoeken welke persoonlijke kwesties ieder van jullie heeft die voor de spanning in jullie relatie zorgen. Hierna doe ik met jullie afzonderlijk een aantal individuele sessies op de persoonlijke kwesties die in de relatie naar boven komen. De sessies gaan verder dan ‘gewoon’ praten: we lossen jullie patronen op waardoor jullie weer vrij in de relatie kunnen zijn.

Werk of financiën
Sessies op kwesties op dit gebied gaan bijvoorbeeld over dat je geen plezier meer hebt in je werk, dat je baan veel spanning geeft, dat het je te weinig inkomen oplevert of dat het je niet lukt om neer te zetten wat je wilt. Wat betreft het laatste: dan begeleid ik je in de sessie om te ontdekken waar je blokkades hebt waardoor je je visie niet in een concrete vorm kunt neerzetten, bijvoorbeeld bij het neerzetten van een onderneming.

Spiritualiteit en bijdrage
Als je het gevoel hebt dat je niet weet waarvoor je leeft en wat het doel is van het leven dan kan dat voor een enorme leegte zorgen. Of als het je niet lukt om je essentie te ervaren – de liefde en het bewustzijn dat je bent – dan begeleid ik je graag in een sessie om de weg hiernaar toe vrij te maken.

Andere thema’s op dit gebied zijn bijvoorbeeld ontdekken wat jouw bijdrage in de wereld is, hoe je meer vanuit je intuïtie kunt leven en meer in de flow kunt komen.

Sessies met kinderen
Ook doe ik sessies met kinderen. Kinderen vanaf tien jaar kunnen eenzelfde volledige sessie van de Innerlijke Bevrijding doen als volwassenen. Bij jongere kinderen doe ik een vereenvoudigde sessie of stem ik mij af op de energie en het bewustzijn van het kind. Ook dit laatste is zeer effectief: tijdens een sessie geef ik als het ware een stem aan dat wat er in hen leeft en daardoor verwerken zij het.

Bij sessies met kinderen is het belangrijk dat er een ouder bij aanwezig is. Tijdens de sessie komt bij een kind – net zoals bij een volwassene – een bewustwordingsproces op gang, dat ook daarna doorgaat. Het is goed dat ouders weten wat er speelt bij hun kind.

Mijn werkwijze
Aan het begin van een sessie kijk ik als eerste naar de energie in je energieveld, waar deze goed stroomt en waar er blokkades zijn. Ik begeleid je om de blokkades op te ruimen waardoor er ruimte bij je ontstaat voor nieuw bewustzijn en nieuwe inzichten. Tijdens de sessie help ik je om in te zien waar je je bevindt in het proces van herstel of bewustwording en wat je nodig hebt om je verder te ontwikkelen.

Mijn belangrijkste middel tijdens sessies is de methode De Innerlijke Bevrijding die ik zelf heb ontwikkeld. Daarnaast maak ik gebruik van een nieuwe, zeer effectieve en door mij ontwikkelde manier om blokkades op te sporen, de Kwantummethode.

Daarnaast ben ik reiki-master in twee verschillende stromingen (Usui en Tera Mai) en maak ik indien nodig gebruik van kinesiologie en Jin Shin Jyutsu (energiepunten vrijmaken).

Mijn boek ‘De Innerlijke Bevrijding’ kun je direct bij bol.com bestellen.

Hier vind je ervaringen van mensen die de Innerlijke Bevrijding hebben gedaan.

Locatie van sessies, telefonisch of via skype en kosten
Het werken met bewustwording, heling en energie is mijn levenswerk. Ik zie er daarom naar uit een sessie met je te doen.

De persoonlijke sessies geef ik in Centrum Eén & Al, Mozartlaan 25, 1217 CM Hilversum.

Het is ook mogelijk telefonisch of via Skype een sessie te doen.

Een individuele sessie duurt 1 uur en kost € 95,- inclusief 21% btw.

Als je meer wilt weten of een afspraak wilt maken, kun je mij bellen of mailen: 06 22936517 of  arjen@deinnerlijkebevrijding.nl.

Hartelijke groet,

Arjen Slijp

T: 06 229 36517 W: www.deinnerlijkebevrijding.nl E: arjen@deinnerlijkebevrijding.nl W: www.centrumeenenal.nl

Comments are closed.