relatie, gezin en kinderen

Voor iedereen
Voor mensen zijn duurzame, kwaliteitsvolle relaties belangrijk. In die relaties voelen mannen, vrouwen en kinderen zich, doorgaans, goed. Binnen deze relaties kunnen wij ons ontplooien als individu en als sociaal wezen. Duurzame relaties worden bij uitstek nagestreefd in werk, gezin, familie en vrienden.  This page in English

Voor gratis oriënterend gesprek om tot de juiste keuze van behandelvorm en therapeut te komen neem contact op met Sandra Souisa op 06 52 08 41 44.

Verstoringen
In elke relatie kunnen ,zowel van binnen de relatie als van buitenaf, verstorende elementen voorkomen. Daar waar mensen met elkaar te maken hebben is er vaak sprake van tegengestelde wensen die de harmonie flink kunnen verstoren. In liefdesrelaties kan dit leiden tot verhitte discussies en soms zelfs escalaties. Deze hoeven niets te maken hebben te met een gebrek aan liefde maar wellicht met een gebrek aan communicatie.

Kinderen
Ook kinderen zijn niet in je leven gekomen met een gebruiksaanwijzing. Opvoeden is absoluut een kunst. Ouders kampen vaak met de onzekerheid en vraag of zij het wel goed doen en of het anders, dan wel, beter kan.

Het leren omgaan met, of het oplossen van deze elementen kunnen de balans binnen de relatie herstellen.

Thema’s op dit gebied kunnen zijn:

Persoonlijk en gezamenlijk welzijn Geweld en machtsmisbruik
Opvoeding en ouderschap Bindingsangst, verlatingsangst
ADHD/ADD en autisme Communicatieve problemen
PTSD Sexualiteit
Rolpatronen Gedrag en omgangsproblemen
Leerproblemen Samengestelde gezinnen
Misbruik Nieuwetijds of  hoogsensitieve kinderen
Afhankelijkheid Ziekte en rouwverwerking
Scheiding Empty nest syndroom

Comments are closed.