Neurotherapie – neurofeedback training

Bij uiteenlopende klachten rond stress, trauma en depressie wordt neurofeedback training succesvol ingezet. Denk hierbij aan PTSS, slapeloosheid, paniekaanvallen, angsten en ook ADHD, autisme of dyslectie. Neurofeedback brengt je brein, en daarmee je lijf, in balans.

Wat is Neurotherapie / neurofeedbacktraining
Alle activiteiten in onze hersenen zijn als hersengolven waarneembaar door de kleine regelmatige signalen van elektrische activiteit. Deze hersengolven worden beïnvloed door zaken als stress, ziekte, onverwerkte emoties, mishandeling, misbruik, trauma, piekeren en angsten, etcetera.
neurofeedback hilversum
Ons brein reageert op deze invloeden met overlevingsstrategieën. Het zoekt manieren om ermee om te gaan of ons ertegen te beschermen en creëert dan nieuwe patronen. Sommige van deze patronen zijn negatief en blijvend.

Deze overlevingsstrategieën in ons brein zijn zichtbaar in een EEG (electro encephalogram) en te herstellen middels Neurofeedback training (EEG Biofeedback).

Voor een gratis oriënterend gesprek om tot de juiste keuze van behandelvorm en therapeut te komen neem contact op met Sandra Souisa op 06 52 08 41 44.

Met neurofeedbacktraining wordt de hersenactiviteit therapeutisch beïnvloed door middel van het systematisch belonen van de juiste hersenactiviteit. Hiermee kun je de hersenen weer leren betere en efficiëntere ‘paden’ te kiezen waardoor de processen in het lichaam weer optimaal aangestuurd kunnen worden.

Hoe het werkt
Met een EEG wordt duidelijk hoe jouw hersenpatronen eruit zien en wordt er bekeken hoe deze verbeterd kunnen worden.

Tijdens een training van een half uur zit je comfortabel in een stoel met wat sensoren op de te trainen locaties geplakt. Deze sensoren meten alleen jouw hersenactiviteit en stoppen dus niets in je brein. Vervolgens stelt de trainer jouw streefdoelen in de computer in terwijl jij kunt kijken naar een film van jouw keuze. Wanneer jouw brein aan de ingestelde streefdoelen voldoet blijft het beeld en geluid van de film optimaal. Als jouw brein echter niet aan de streefdoelen voldoet krijg je dit terug gekoppeld doordat het beeld slechter zichtbaar wordt en het geluid minder hoorbaar. Op die manier leert jouw brein steeds meer de gewenste paden te kiezen omdat daarmee het beeld en geluid optimaal blijft. Dit gebeurt onbewust en jij hoeft hier niet actief aan mee te doen. Bij voldoende trainingsessies heeft het brein zich blijvend aan het nieuwe wenselijke patroon aangepast!

Wat het kan verhelpen
Het herstellen van de natuurlijke balans in de hersenen kan een veelheid aan psychische-, lichamelijke, spirituele, emotionele en relationele klachten oplossen.

 • Stress, Burnout
 • Chronische vermoeidheid
 • Angsten, paniekaanvallen, snel geïrriteerd, woede uitbarstingen, ongeduld
 • Slaapstoornissen, concentratieproblemen en leermoeilijkheden
 • (Manische) depressie, gedragsstoornissen, communicatieproblemen
 • Verslavingen
 • Hersenletsel
 • Autisme, ADHD of ADD gerelateerde klachten zoals hyperactiviteit
 • Post Traumatic Stress Disorder (na bijvoorbeeld mishandeling, misbruik of ongeluk)
 • Emotionele instabiliteit, verdriet, rouw
 • Bij niet optimaal functioneren van directeuren, managers en atleten

Mensen die trainen met neurofeedback ervaren onder andere verbetering in sportprestaties, verfijndere motoriek, concentratievermogen, alles gaat veel makkelijker, minder moeite om taken uit te voeren en af te maken, ontspanning, persoonlijke ontwikkeling, verminderde afhankelijkheid van medicatie, emotioneel balans, een duidelijke verbetering in managementkwaliteiten.

Verandering is al merkbaar na ongeveer 5 sessies en nog duidelijker na 12 sessies. Blijvende resultaten zijn haalbaar na 25 sessies wanneer men twee a drie keer in de week traint.

Je krijgt meer rust en zelfcontrole, je komt dichter bij jezelf en je ervaart het leven hier en nu en ‘lichter’.

Afspraak
Centrum Eén & Al is een holistisch gezondheidscentrum en therapiecentrum in Hilversum voor regio Gooi.

Therapie
Met 14 therapeuten en ruim 40 therapievormen hebben wij het grootste aanbod in de regio op het gebied van gezondheid. Van acupunctuur en massage tot mindfulness en van coaching tot tarot.

Voor informatie of een afspraak bel je directeur/oprichter  Sandra Souisa  op 06-52084144.

Comments are closed.