NEI therapie

NEI therapie in Hilversum.
Alles wat je meemaakt in je leven, blijft bewaard. In je hoofd, maar ook op een dieper niveau. In de psychologie wordt deze laag het onbewuste of onderbewuste genoemd. NEI therapie (Neuro Emotionele Integratie) maakt het onbewuste bewust. Zo krijg je inzicht in wat je op onbewust niveau hindert in het gezond en gelukkig zijn. Met dit inzicht ben je in staat je leven – op een bewuste manier – veranderen.

Voor gratis oriënterend gesprek om tot de juiste keuze van behandelvorm en therapeut te komen neem contact op met Sandra Souisa op 06 52 08 41 44.

Wat is NEI-therapie
NEI therapie valt onder de noemer energy psychology en is een combinatie van beproefde methoden en technieken uit de Oosterse en Westerse geneeskunde als acupunctuur, acupressuur, neurowetenschappen, kinesiologie, toegepaste psychologie, visualisaties, affirmaties, ademhalings- en bewustwordingstechnieken.

Niet de NEI therapeut draag de oplossingen aan maar het lichaam zelf geeft antwoord.

Omdat de antwoorden vanuit jezelf komen, sluiten zij perfect aan bij wat je nodig hebt. NEI therapie is licht, leuk en leerzaam en daarmee geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Hoe werkt het
De NEI therapeut maakt gebruik van een spiertest uit de kinesiologie. De wetenschap toont aan dat – wanneer je bewust iets zegt dat onbewust stress geeft – er in je lichaam een kleine spierverslapping optreedt. Met dit fenomeen is de therapeut in staat het lichaam te gebruiken als leugendetector. Niet een ander vertelt jou iets over jouzelf maar jij doet dat! Je ‚gebruikt’ de NEI therapeut om jouw eigen antwoorden te vinden. Bijvoorbeeld het antwoord op de vraag wat jou nog tegenhoudt om in alle vrijheid van het leven te genieten!

NEI therapie is leerzaam en leuk
Waarom zou je lang over een vervelende ervaring praten, je gevoelens ‘herbeleven’ of ergens ‘dwars doorheen’ moeten gaan om je beter te voelen? Met NEI therapie is het niet nodig om lange praatsessies te houden. Integendeel, een NEI sessie is vaak een leuke en leerzame ontdekkingsreis. Je komt van alles over jezelf te weten dat je nog niet wist! Vandaar dat deze therapie uitermate geschikt is voor kinderen.

NEI therapie is uitermate geschikt voor kinderen
Bij heel jonge kinderen of als een kind niet in staat is om zelf te komen, wordt de NEI sessie via één van de ouders gedaan. Als een kind met zijn of haar gedrag een ouder ‚spiegelt’, wordt de sessie met die ouder gedaan. Wanneer je zelf verandert, verandert je kind (en de rest van je gezin) namelijk met je mee.

NEI therapie kan worden ingezet bij klachten als:
• Onzekerheid, twijfel, schuldgevoelens, negatieve overtuigingen
• Depressieve gevoelens, negatief zelfbeeld, faalangst
• Piekeren, stress, een ‘druk’ hoofd, slecht slapen, concentratieproblemen
• Boosheid, druk gedrag, huilerig zijn
• Zindelijkheidsproblemen
• Problemen na scheiding, dood of ander ingrijpend voorval
• Tics, angsten, fobieën, spanningen
• Niet zwanger worden, bang zijn voor de bevalling
• Stijve spieren (bijvoorbeeld rug, nek en schouders)
• Hoofdpijn, buikpijn, jeuk, eczeem, allergie, uitslag
• Omgaan met hooggevoeligheid
• Het gevoel ‘hier niet te (willen) zijn’, een zweverig gevoel
• Vaagheid, moeite met ‘aarden’ of juist moeite met spiritualiteit
• Angst voor de dood, niet kunnen loslaten, angst controle te verliezen
• Problemen met zingeving; geen passie voelen, geen doel weten
▪ Lichamelijke klachten
▪ Roken of andere verslaving, eetstoornissen
▪ Lusteloosheid en gebrek aan vitaliteit, depressiviteit
▪ Overgewicht, jojo’en, ondergewicht
▪ Reuma of andere ontstekings- en/of immuun-gerelateerde aandoeningen

Afspraak
Centrum Eén & Al is een holistisch gezondheidscentrum en therapiecentrum in Hilversum voor regio Gooi.

Therapie
Met onze therapeuten en ruim 40 therapievormen hebben wij het grootste aanbod in de regio op het gebied van gezondheid. Van acupunctuur en massage tot mindfulness en van coaching tot tarot.

Voor informatie of een afspraak bel je directeur/oprichter  Sandra Souisa  op 06-52084144.

Comments are closed.