EFT – Emotional Freedom Technique

Wat is EFT- Emotional Freedom Techniques
EFT of ‘tapping’ valt onder de noemer ‚Energy Psychology’ en is een praktische techniek om emotionele problemen op te lossen. Met als bijkomend voordeel het inzicht dat je krijgt in je emoties en gedrag. Ook bij fysieke klachten biedt EFT uitkomst.

Acupunctuur zonder naalden
EFT gaat er van uit dat emoties en fysieke klachten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dat negatieve emoties als angst, boosheid, verdriet en schaamte worden veroorzaakt door een verstoring in het energiesysteem van het lichaam (het meridiaansysteem uit de Chinese geneeskunde). Bij een negatief zelfbeeld of na een indringende ervaring kan de energie geblokkeerd raken. Soms voelt het letterlijk of er iets ‚vast zit’ in je lichaam.

Bij EFT gebruik je geen acupunctuurnaalden maar de vingertoppen. Je klopt – volgens een vast protocol – zachtjes op het begin- en eindpunt van de meridianen. Je houdt hierbij je focus op de klacht of de emotie die je wilt oplossen. Als de energie in de energiebanen in balans is, is de negatieve emotie ‘ontladen’. Zelfs de meest indringende ervaring wordt na EFT slechts een herinnering waar je minder of zelfs helemaal geen negatief gevoel meer bij hebt. Eindelijk kun je de angst, boosheid of het verdriet loslaten.

EFT kan ingezet worden bij klachten als:
▪ Psychisch/emotionele klachten
• Onzekerheid, twijfel, schuldgevoelens, negatieve overtuigingen
• Depressieve gevoelens, negatief zelfbeeld, faalangst
• Piekeren, stress, een ‘druk’ hoofd, slecht slapen, concentratieproblemen
• Problemen na scheiding, dood of ander ingrijpend voorval
• Tics, angsten, fobieën, spanningen
• Verwerken van traumatische ervaringen
▪ Lichamelijke en psychosomatische klachten
• Stijve spieren (bijvoorbeeld rug, nek en schouders)
• Hoofdpijn, buikpijn, jeuk, eczeem, allergie, uitslag, intoleranties
• Auto-immuun gerelateerde aandoeningen
• Hoofdpijn en migraine

Je bent je eigen therapeut
Als je eenmaal hebt geleerd hoe het werkt is EFT een prima zelfhulpmethode. Bij ernstige zaken als trauma of andere indringende ervaringen is het belangrijk dat je je laat begeleiden door een professioneel EFT-therapeut en/of een specialist.

Afspraak
Centrum Eén & Al is een holistisch gezondheidscentrum en therapiecentrum in Hilversum voor regio Gooi.

Therapie
Met onze therapeuten en ruim 40 therapievormen hebben wij het grootste aanbod in de regio op het gebied van gezondheid. Van acupunctuur en massage tot mindfulness en van coaching tot tarot.

Voor informatie of een afspraak bel je directeur/oprichter  Sandra Souisa  op 06-52084144.

Comments are closed.