Bach Bloesem Therapie

Bachbloesemtherapie hilversum bij Centrum Eén & Al
Wat is Bach Bloesemtherapie
Bach Bloesems zijn een mooi product uit en van de natuur die als hulpmiddel ingezet kunnen worden bij behandelingen van problemen of klachten. Je wordt met deze methode holistisch behandeld. Dat wil zeggen dat niet de ziekte maar jij behandeld wordt in al je facetten.

38 Tincturen, gebaseerd op bloemen en planten, hebben elk specifieke eigenschappen om diverse problemen en of klachten aan te pakken. Zij vormen een natuurlijke geneeswijze die de balans in lichaam en geest kan helpen te herstellen. Zij zijn niet verslavend, ondermijnen niet de werking van geneesmiddelen en zijn geschikt voor jong en oud.

De Bach Bloesem Remedies werden in de jaren dertig gecreëerd door dr. Edward Bach, een Engelse arts, bacterioloog en immunoloog. Hij verdeelde de 38 tincturen onder 7 groepen van emoties:

  1. angst
  2. onzekerheid
  3. onvoldoende interesse in het hier en nu
  4. eenzaamheid
  5. overgevoeligheid
  6. moedeloosheid en wanhoop
  7. overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

De keuze voor een bepaalde bloesemremedie wordt na een anamnese en verhelderend gesprek met jou en de therapeut besloten.

De basis behandelmethode is dat de bloesems in water verdund worden. Je neemt hiervan gedurende een afgesproken periode een aantal maal per dag druppels van in.

Een tweede methode is gebruik te maken van zogenaamde sporen. Bij sporen worden gedragingen, ziekten en disbalans in verband gebracht met 3 bloesems en die worden op verschillende niveaus in verband gebracht met elkaar. Om je te behandelen begint de therapeut met het behandelen van de huidige toestand, ook al speelt het probleem zich op een dieper niveau af. Zodra het eerste laagje in balans is gebracht, kan de therapie voortgezet worden met de bloesem die bij de diepere laag past.

Een derde methode is een bloesem uitwendig te gebruiken op zones op de huid.

Comments are closed.