Stress en stressklachten behandelen in Hilversum

Je voelt je opgejaagd en onrustig? Stress is het woord dat wij gebruiken als we het gevoel hebben dat alles te veel lijkt geworden. Symptomen van stress zijn onder andere een druk op de borst, hyperventilatie, hartkloppingen, slapeloosheid en zelfs paniekaanvallen. Je bent dan duidelijk overbelast met alle lichamelijke en geestelijke gevolgen van dien.

stressklachten behandelen hiilversum
Stress beïnvloedt ons allemaal. Je kunt symptomen merken na een trauma, bij het opvoeden van je kinderen, stress op het werk, bij financiële stress, of bij relatie problemen. Stress is overal. En terwijl een beetje stress ok is – een beetje is zelfs goed – te veel stress kan je een slopend gevoel geven en je ziek maken en zelfs tot een burnout leiden.

Reactie op stress
Onze lichamen hebben allemaal dezelfde soort reacties op stress. Echter, hoe wij er emotioneel mee omgaan kan verschillend zijn. De een schiet in de woede, een ander in de paniek. Sommigen blijven piekeren en tobben over wat er is gebeurd. Een ander gaat jagen naar oplossingen en er zijn er ook die ontkennend gewoon door blijven jakkeren of denken dat ze alles alleen moeten oplossen. Het allerbelangrijkste is dus onze gedachten over de situatie waarin we zijn beland.

Blijf echter niet piekeren en tobben. Je mag actie nemen om weer in balans te komen. Voor jezelf en je omgeving.

Wij kunnen je helpen!
Met onze therapeuten en ruim 40 therapievormen heeft Centrum Eén & Al het grootste aanbod in de regio op het gebied van gezondheid. Wat de oorzaak van je klachten ook is, wij hebben een passende behandelvorm en therapeut.

Welke behandelvorm of therapeut moet ik dan kiezen?
Een gratis oriënterend gesprek met de Zorganizer Sandra Souisa helpt je een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je vraag of klacht.

Sandra verduidelijkt de diverse behandelvormen en is behulpzaam bij het opstellen van het optimale vervolg. Zo wordt een inschatting gemaakt welke therapeut of behandeling het meest passend is om je verder te helpen naar gezondheid en balans. Voor informatie of een afspraak bel je 06-52084144.

Symptomen van stress
De eerste stap is de symptomen van stress te kennen. Maar het herkennen van stress-symptomen kan moeilijker zijn dan je denkt. De meesten van ons zijn zo gewend geraakt aan een te drukke agenda dat we het pas door hebben als we al op een breekpunt zitten.

Vecht-of vluchtreactie
Onze vecht-of- vluchtreactie is het sympathische zenuwstelsel dat reageert op een stressvolle gebeurtenis. Ons lichaam produceert grotere hoeveelheden cortisol , adrenaline en noradrenaline, die veroorzaken:
Wanneer we gestrest gebeurt het volgende:
- De bloeddruk stijgt
- De ademhaling wordt sneller
- Spijsverteringssysteem vertraagt
- hartslag ( pols ) stijgt
- Immuunsysteem daalt
- spieren worden gespannen
- We slapen niet ( verhoogde staat van alertheid )

Reacties van anderen

Sandra haar benadering op allerlei fronten heeft mij enorm geholpen met het inzien van zaken die niet gingen zoals deze zouden moeten gaan. Haar toewijding, energie, rust en gezond verstand heeft mij geholpen tot het niveau waar ik nu ben. Sandra is een kanjer op haar vakgebied en kan haar zeker aanraden aan één ieder die wel wat hulp kan gebruiken.

Sandra is een natuurtalent! Ze is betrokken, heeft een scherp analytisch vermogen en levenservaring. Ze is veelzijdig, positief ingesteld, motiverend en toekomstgericht. Wat onmogelijk lijkt is mogelijk en zij laat het je inzien. Inzicht is een zonnig uitzicht!

Comments are closed.