Rebalancing

Lichamelijk of geestelijke trauma’s, een verkrampt lichaam en blokkades in je bewegingen, moeite of angst om in je lijf te zijn of je lijf goed te voelen? Rebalancing is er dan voor jou.

rebalancing hilversumWat is Rebalancing?
Rebalancing is een unieke en diepgaande vorm van lichaamswerk. Het nodigt je uit om het contact te herstellen met wie je van nature bent en daarin te ontspannen. Rebalancing raakt je op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Daardoor kun je je bewust worden van de gewoontepatronen en denkbeelden die je levens- en lichaamshouding bepalen en beperken.

Wij kunnen je helpen!
Met 14 therapeuten en ruim 40 therapievormen heeft Centrum Eén & Al het grootste aanbod in de regio op het gebied van gezondheid. Wat de oorzaak van je klachten ook is, wij hebben een passende behandelvorm en therapeut.

Welke behandelvorm of therapeut moet ik dan kiezen?
Een gratis oriënterend gesprek met de Zorganizer Sandra Souisa helpt je een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je vraag of klacht.

Sandra verduidelijkt de diverse behandelvormen en is behulpzaam bij het opstellen van het optimale vervolg. Zo wordt een inschatting gemaakt welke therapeut of behandeling het meest passend is om je verder te helpen naar gezondheid en balans. Voor informatie of een afspraak bel je 06-52084144.

Enkele uitgangspunten van Rebalancing zijn:

 • al je ervaringen en overtuigingen laten hun indruk achter in het lichaam en manifesteren zich onder andere in je lichaamshouding, ademhaling en spierspanning;
 • hoe je over jezelf denkt en hoe je in de wereld staat, uit zich ook in je lichaam;
 • wanneer je geaard bent in je lichaam en in contact bent met wat je voelt, sta je het meest onbevangen en vrij in de werkelijkheid.

Waarom Rebalancing?
Wanneer we opgroeien leren we aan te passen aan de eisen van de om­geving om te overleven. Datgene in ons wat niet bevestigd of gewaardeerd wordt, onderdrukken we.

Dit kan tot uitdrukking komen in psychologische en/of lichamelijke klachten zoals futloosheid, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, depressieve gevoelens, onvrede, piekeren of bijvoorbeeld: nek-, schouder- en rugklachten. Je kunt op verschillende manieren met die signalen van het lichaam omgaan.

Herkenbare patronen zijn bijvoorbeeld:

 • Ze negeren door jezelf flink te houden, klachten weg te praten of door onder te duiken in hard werken.
 • Ervoor vluchten in overmatig eten, drinken of roken.
 • Depressief worden of een burn-out oplopen.
 • Klachten bestrijden door het gebruik van medicijnen.

Hoe werkt Rebalancing?
In een Rebalancing sessie staat met volle aandacht aangeraakt worden en zo ‘geraakt’ worden centraal.

Hierbij wordt je uitgenodigd om met aandacht bij de aanraking te blijven, om alles te voelen en te accepteren wat er is. Om ruimte te geven aan gevoelens en kwaliteiten die lang verborgen zijn. Dit heeft het vermogen in zich om je weer in contact met je oorspronkelijke kracht en levenslust te brengen.

Rebalancing gebruikt de volgende technieken:

 • Zelfonderzoek en visualisatie: gespreks­technieken om diepgaande gevoelens te onderzoeken en te verwoorden.
 • Diepe spier- en weefselmassage, gewrichtsontspanning en zachte massage: verschillende vormen van aanraking voor het ervaren van het lichaam, loslaten en verwerken van vastgehouden emoties.
 • Ademhalingstechnieken: om het vermogen tot voelen en bewustwording te vergroten.
 • Lichaamsanalyse: om bewust het lichaam te ervaren en te voelen waar het vrij is en waar meer ruimte kan ontstaan.

Rebalancing in de praktijk
Tijdens de eerste afspraak wordt besproken waarvoor je komt, wat je met de sessies wilt bereiken en ervaar je of Rebalancing bij je past. Veranderingsprocessen hebben tijd nodig en geadviseerd wordt om een reeks van vijf sessies aan te gaan, gevolgd door een evaluatie. Een Rebalancing sessie duurt anderhalf tot twee uur.  Veiligheid staat voorop en de aanraking kan via de kleding en rechtstreeks op de huid.

Wil je een afspraak?
Neem contact met ons op via het contactformulier rechtsboven in beeld of via telefoonnummer 06-52084144.

Reacties van anderen

Sandra haar benadering op allerlei fronten heeft mij enorm geholpen met het inzien van zaken die niet gingen zoals deze zouden moeten gaan. Haar toewijding, energie, rust en gezond verstand heeft mij geholpen tot het niveau waar ik nu ben. Sandra is een kanjer op haar vakgebied en kan haar zeker aanraden aan één ieder die wel wat hulp kan gebruiken.

Sandra is een natuurtalent! Ze is betrokken, heeft een scherp analytisch vermogen en levenservaring. Ze is veelzijdig, positief ingesteld, motiverend en toekomstgericht. Wat onmogelijk lijkt is mogelijk en zij laat het je inzien. Inzicht is een zonnig uitzicht!

Comments are closed.