Persoonlijke Ontwikkeling Hilversum transformatie werkplaats

Transformatie Werkplaats
Het doel is je op een speelse, interactieve manier bij je essentie te brengen, bij dat wat je wilt transformeren in je leven en werk. Bij iedere werkplaats gebruiken we naast dans verschillende werkvormen: Opstellingen, stem expressie, scan coaching, percussie en integratieve massage. Regelmatig komen er gastdocenten.
Door het inzetten van je lichaam en het aanspreken van alle zintuigen, krijg je snel toegang tot dat wat getransformeerd wil worden.

Praktische gegevens Transformatie Werkplaats
Data: 5 werkplaatsen elke 1e zondag op 7/10, 4/11, 2/12/2012, 6/1 en 3/2/2013
Tijd: van 10.30 tot 17.00. Welkom om 10.15.
Ieder neemt wat mee voor gezamenlijke lunch. Koffie/thee inclusief.
Kosten: € 500,- voor gehele serie. Losse dag: € 125,- (incl. BTW)

Werkwijze
De basis in het werk bij de Werkplaats is bewegen op muziek en dans, wat onze levenslust enorm kan aanwakkeren. Je voelt je gestimuleerd om je te uiten en krijgt zin om iets te ondernemen, aan te pakken, in actie te komen. Je hoeft niet te kunnen dansen om deel te nemen.
In de workshops stimuleren we eerst expressie en plezier. De energie is dan naar buiten gericht. Vervolgens ga je met de aandacht naar binnen en ontspan je. Tenslotte worden we weer actief vanuit de ontspanning. De workshop volgt een natuurlijk, gezond ritme. We besteden aandacht aan de signalen van ieders lichaam: hartslag, ademhaling, spierspanning en geluksgevoel.

Mensen zijn, net als alle andere levende systemen, continu aan verandering onderhevig. Het is de kunst activiteit en rust af te wisselen zonder door te slaan in het ene of het andere en daarin je eigen ritme te leren kennen.
In balans zijn is geen statisch gegeven: iedereen onderhoudt een dynamische balans met zijn/haar omgeving. Balans creëren vereist aanwezig zijn in het moment, waardoor je steeds weer bij kunt sturen en weet wat er nodig is.
Een aantal universele wetten, zoals wat je aandacht geeft groeit, krijgen handen en voeten. “De hele olifant in beeld” van Marja de Vries en “Finding our way” van Margareth Wheatley zijn daarbij voor mij inspiratiebronnen.

Opbrengst
Je ervaart en ontwikkelt lichaamsbewustzijn. Dat is essentieel voor je algehele bewustzijnsontwikkeling. Je krijgt zicht op de samenwerking tussen hoofd, hart en buik. Zowel in werksituaties als in je privéleven nemen de eigen effectiviteit, productiviteit en welbevinden toe. Je ontwikkelt je eigen identiteit in de reflectie met de ander, in een groep. Er is volop aandacht voor hoe je dat wat je ontdekt, ervaart en transformeert ook integreert in je dagelijks leven en bewustzijn.

“In de dans van het leven is het lichaam het instrument”

This entry was posted in Geen categorie and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.