Oplossingsgerichte therapie

Wat meer aandacht krijgt, dat groeit. Dat weet je zelf ook wel. Daarom is oplossingsgerichte therapie er voor de positieve frisse blik om juist het goede te benadrukken en versterken.

Wat is oplossingsgerichte therapie?
Oplossingsgerichte therapie is ontwikkeld in 1982 door Steve de Shazer en Insoo Kim Berg, twee psychotherapeut uit Milwaukee, Verenigde Staten.

Hun visie was: praten over problemen creëert problemen, praten over oplossingen creëert oplossingen.

oplossingsgerichte therapie hilversum
Wij kunnen je helpen!
Met 14 therapeuten en ruim 40 therapievormen heeft Centrum Eén & Al het grootste aanbod in de regio op het gebied van gezondheid. Wat de oorzaak van je klachten ook is, wij hebben een passende behandelvorm en therapeut.

Welke behandelvorm of therapeut moet ik dan kiezen?
Een gratis oriënterend gesprek met de Zorganizer Sandra Souisa helpt je een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je vraag of klacht.

Sandra verduidelijkt de diverse behandelvormen en is behulpzaam bij het opstellen van het optimale vervolg. Zo wordt een inschatting gemaakt welke therapeut of behandeling het meest passend is om je verder te helpen naar gezondheid en balans. Voor informatie of een afspraak bel je 06-52084144.

De oplossingsgerichte therapie is een manier van  werken die gericht is op het versterken van de autonomie van cliënten, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar de oplossing in plaats van naar het probleem.

Het uitgangspunt is dat het niet altijd nodig is om inzicht te hebben in het ontstaan van problemen om deze te kunnen oplossen. De nadruk van de behandeling ligt daarom op het vinden van oplossingen.

Hoe werkt oplossingsgerichte therapie?
De cliënt wordt gezien als expert. Voor de therapeut is het referentiekader van de cliënt bepalend voor de manier waarop oplossingen worden vormgegeven. De therapeut neemt een houding van niet-weten aan zodat de eigen oplossing van de cliënt tot uitdrukking komt.

Een ander aspect van de houding van de therapeut is leading from one step behind. Dat betekent dat de therapeut figuurlijk gesproken achter de cliënt staat. Door oplossingsgerichte vragen te stellen kijkt hij over de schouder van de cliënt mee en nodigt hij de cliënt uit om zijn doel te bepalen en de mogelijke oplossingen zo breed mogelijk te verkennen.

Over het algemeen duurt oplossingsgerichte therapie kort, hoewel het aantal sessies niet vaststaat.

Voor wie is oplossingsgerichte therapie?
Mensen met:

-       stress

-       angsten

-       depressiviteit

-       burn-out

-       fobieën

-       gezin en relatieproblemen

-       verslaving

-       verlies ervaring.

Afspraak?
Voor meer informatie of een afspraak kun je het contactformulier rechtsboven in beeld invullen of bellen met 06-52084144.

Reacties van anderen

Sandra haar benadering op allerlei fronten heeft mij enorm geholpen met het inzien van zaken die niet gingen zoals deze zouden moeten gaan. Haar toewijding, energie, rust en gezond verstand heeft mij geholpen tot het niveau waar ik nu ben. Sandra is een kanjer op haar vakgebied en kan haar zeker aanraden aan één ieder die wel wat hulp kan gebruiken.

Sandra is een natuurtalent! Ze is betrokken, heeft een scherp analytisch vermogen en levenservaring. Ze is veelzijdig, positief ingesteld, motiverend en toekomstgericht. Wat onmogelijk lijkt is mogelijk en zij laat het je inzien. Inzicht is een zonnig uitzicht!

Comments are closed.