Mulligan Manual Therapy

Mulligan therapy en fysiotherapie in Hilversum bij Centrum Eén & Al gezondheidscentrum
Wat is Mulligan therapie
Het Mulligan concept is een mobilisatietechniek voor gewrichten. Toepassing van het Mulligan concept is pijnvrij en geeft vaak spectaculaire verbeteringen bij pijnlijke bewegingsbeperkingen die al wat langer aanwezig zijn. Voor meer informatie: www.mulliganconcept.nl

Voor een gratis oriënterend gesprek om tot de juiste keuze van behandelvorm en therapeut te komen neem contact op met Sandra Souisa op 06 52 08 41 44.

Brian Mulligan (New-Zeeland) ontdekte in de jaren ’80 dat gewrichtsklachten regelmatig veroorzaakt worden door een “positiefout” of “ontsporing” van de gewrichtsdelen ten opzichte van elkaar; het “repositioneren”, het herstel van de ontsporing in het gewricht kan een opmerkelijk snel herstel te zien geven, zelfs bij al jaren bestaande klachten. De methode is een samenspel van therapeutische handelingen en gelijktijdig door de patiënt(e) uit te voeren actieve bewegingen.

Toepassing van de methode vindt alleen plaats indien is voldaan aan Mulligan’s belangrijkste stelregel: de manuele handeling van de therapeut moet 100% pijnloos zijn. De techniek wordt door de therapeut samen met de patient tijdens een actieve beweging uitgevoerd. Dit is niet pijnlijk voor de patient! Wordt niet voldaan aan die stelregel, dan is deze behandelmethode niet geschikt om die klacht te behandelen volgens het Mulligan-concept.

Voorbeelden zijn een bekkenscheefstand die gecorrigeerd wordt of een schouderklacht waarbij een hinderijke beperking wordt opgeheven.

Andere behandelvormen binnen Centrum Eén & Al zijn:
Acupunctuur, Cosmetische Acunctuur, Astrologie, Ademtherapie, Aromatherapie, Brainwave Therapie, Businesscoaching, Dry Needling, EFT, Familieopstelling, Fysiotherapie, Gewichtsconsulent, Hypnotherapie, Lifecoaching, Massage, Medical Tape, Medisch Consult, Mulligan therapie, NEI therapie, Neurofeedbacktraining, Neurotherapie, Psychologische astrologie, Rebalancing, Reconnective healing, Regressietherapie / Reïncarnatietherapie, Reiki, Shiatsutherapie, Traumatherapie, Wandelcoaching, Voedingscoaching.

Comments are closed.