Migraine en hoofdpijn behandelen in Hilversum

Mirgraine…een stevige hoofdpijn die bijna verlammend is. Een migraine aanval veroorzaakt kloppende of pulserende pijn, meestal aan een kant je hoofd. Deze hoofdpijn gaat vaak gepaard met misselijkheid en overgeven en extreme gevoeligheid voor licht en geluid. De aanvallen duren over het algemeen tussen de vier uur en drie dagen. Migraine, die vaak verkeerd gediagnosticeerd als sinus of spanningshoofdpijn, zijn ernstig genoeg om de slaap te verstoren, je werk, en andere dagelijkse activiteiten.

migraine en hoofdpijn hilversum
Herken jij jezelf in die omschrijving? Migraine komt het meest voor bij volwassenen maar ook bij tieners en kinderen en de pijn kan overweldigend zijn.

Migraine door angst en stress
Angst en stress is een van de grootste veroorzakers van migraine. Stress kan komen in vele vormen: stress op het werk, sociale stress, een file waardoor je te laat voor een afspraak of relatiestress. Deze stoffen die vrijkomen door stress veroorzaken een reeks van veranderingen in de hersenen en het lichaam, met inbegrip van spierspanning en verwijding van de bloedvaten. Als je lijdt aan migraine, kunnen deze reacties op stress een pijnlijke migraine veroorzaken en verergeren. Leren praten over je gevoelens en je stress beheersen is soms een lastige maar wel goede stap om migraine te reduceren.

Wij kunnen je helpen
Met onze therapeuten en ruim 40 therapievormen heeft Centrum Eén & Al het grootste aanbod in de regio op het gebied van gezondheid. Wat de oorzaak van je klachten ook is, wij hebben een passende behandelvorm en therapeut.

Welke behandelvorm of therapeut moet ik dan kiezen?
Een gratis oriënterend gesprek met de Zorganizer Sandra Souisa helpt je een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je vraag of klacht.

Sandra verduidelijkt de diverse behandelvormen en is behulpzaam bij het opstellen van het optimale vervolg. Zo wordt een inschatting gemaakt welke therapeut of behandeling het meest passend is om je verder te helpen naar gezondheid en balans. Voor informatie of een afspraak bel je 06-52084144.

Andere triggers voor migraine
Wat een migraine veroorzaakt blijft een mysterie, maar artsen kennen een aantal factoren die een aanval kunnen uitlokken. Deze factoren worden triggers genoemd en voor mensen met migraine is vermijden de enige manier om migraine soms te kunnen voorkomen.

De meest voorkomende triggers zijn onder andere:
• Slaap veranderingen : te veel of te weinig slaap kan een migraine veroorzaken.
• Stress en angst : emotionele of mentale stress en angst
• Medicijnen : Bepaalde medicijnen kan je kans op een migraine verhogen . Dit zijn orale anticonceptiva en vaatverwijders .
• Fel licht / fotofobie
• Harde geluiden / fonofobie
• Sterke geuren : zoals parfums of sigarettenrook
• Veranderingen in het weer en de luchtdruk
• Hormonale veranderingen : Dit is een bijzonder lastige trigger voor vele vrouwen schommelingen in oestrogeen veroorzaakt door menstruatie, zwangerschap of menopauze , kan migraine veroorzaken. Hormoon medicijnen, waaronder orale anticonceptiva en hormonale substitutietherapie, kan leiden tot of migraine verergeren.
• Fysieke activiteit : Fysiek oefenen zelf – of door middel van oefening , seksuele activiteit , of fysieke arbeid – kan een migraine veroorzaken.

Belangrijke triggers in voeding
- De meest voorkomende is aspartaam​​, een kunstmatige zoetstof
- Voedsel dat tyramine bevat, zoals oude kazen, harde worst en Chianti wijn
- Voedingsmiddelen die mononatriumglutamaat of MSG bevatten, een belangrijk ingrediënt in bouillon , Aziatische gerechten, en verwerkte voedingsmiddelen, cafeïne of alcohol, met name bier en rode wijn
- Voedingsmiddelen die nitraten bevatten, zoals hotdogs, spek en salami.
- Het overslaan van een maaltijd of vasten kan ook het verhogen van uw kans voor een migraine .

Reacties van anderen
Sandra haar benadering op allerlei fronten heeft mij enorm geholpen met het inzien van zaken die niet gingen zoals deze zouden moeten gaan. Haar toewijding, energie, rust en gezond verstand heeft mij geholpen tot het niveau waar ik nu ben. Sandra is een kanjer op haar vakgebied en kan haar zeker aanraden aan één ieder die wel wat hulp kan gebruiken.

Sandra is een natuurtalent! Ze is betrokken, heeft een scherp analytisch vermogen en levenservaring. Ze is veelzijdig, positief ingesteld, motiverend en toekomstgericht. Wat onmogelijk lijkt is mogelijk en zij laat het je inzien. Inzicht is een zonnig uitzicht!

Comments are closed.