Kindertherapie in Hilversum voor jeugd en gezinsbegeleiding

Je kind in kindertherapie
Soms gaat het niet zo goed met je kind en lukt het je als ouders niet om je kind te bereiken of te begrijpen wat er in het kind omgaat. De kindertherapeut kan middels kindertherapie hierbij helpen.

kindertherapie hilversumJe kind gelukkig zien
Als ouder wil je graag dat je kind gezond en gelukkig opgroeit. Als je kind gepest wordt, hoogsensitief is of een echtscheiding moet meemaken, kan dit geluk afnemen. Je wilt je kind natuurlijk graag de beste hulp en ondersteuning bieden! Schakel in dit geval kindertherapie in.

Begrijpen wat er in je kind omgaat
Bij kindertherapie wordt gekeken naar wat er in het kind omgaat. Ook kijkt de kindertherapeut naar de relaties die het kind heeft in het gezin en met vriendjes, familie en school. Door het spel en creatieve- en beeldende werkvormen, leert de kindertherapeut begrijpen hoe het kind de situatie beleeft.

Wij kunnen helpen
Met onze therapeuten en ruim 40 therapievormen heeft Centrum Eén & Al het grootste aanbod in de regio op het gebied van gezondheid. Wat de oorzaak van je klachten ook is, wij hebben een passende behandelvorm en therapeut.

Welke behandelvorm of therapeut moet ik dan kiezen?
Een gratis oriënterend gesprek met de Zorganizer Sandra Souisa helpt je een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je vraag of klacht.

Sandra verduidelijkt de diverse behandelvormen en is behulpzaam bij het opstellen van het optimale vervolg. Zo wordt een inschatting gemaakt welke therapeut of behandeling het meest passend is om je verder te helpen naar gezondheid en balans. Voor informatie of een afspraak bel je 06-52084144.

Waardoor het mis kan gaan
Bijvoorbeeld bij de lichamelijke ontwikkeling, emotionele gebeurtenissen op school, omstandigheden binnen de familie of een traumatische ervaring. Vaak gaat het om een combinatie van feiten.

Voor een goede en gezonde ontwikkeling is het nodig dat kinderen in balans zijn. Is er disbalans op lichamelijk of geestelijk gebied, dan kunnen kinderen moeite krijgen en worden ze soms ziek.

Moeilijk om woorden te vinden
Kinderen vinden het vaak moeilijk om onder woorden te brengen wat er dwars zit. Soms snappen ze het zelf ook niet of worstelen ze met heel veel dingen tegelijk.

Boos en dwars
Vaak is het een totaal gevoel van machteloosheid en onbegrip. Dit kan zich dan uiten in een boze bui, teruggetrokken gedrag of dwars gedrag. Als ouder moet je dan maar naar de oorzaak raden. Soms snap je het wel, maar kan je je kind toch niet verder helpen. Je kunt je zorgen met de kindertherapeut delen en samen ga je begrijpen hoe het kind in elkaar zit, wat er aan de hand is en hoe het kind echt geholpen kan worden.

Welke kinderen helpen wij met kindertherapie
Kindertherapie wordt toegepast bij kinderen met;

 • slaapproblemen
 • problemen met vriendschappen
 • na de echtscheiding van ouders, samengesteld      gezin
 • lusteloosheid
 • heftige uitingen van emotie (woede of verdriet)
 • teruggetrokken gedrag
 • lichamelijke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn
 • faalangst of andere angsten
 • verlies of rouw-ervaring
 • gescheiden ouders
 • hoogsensitiviteit

Reacties van anderen

Sandra haar benadering op allerlei fronten heeft mij enorm geholpen met het inzien van zaken die niet gingen zoals deze zouden moeten gaan. Haar toewijding, energie, rust en gezond verstand heeft mij geholpen tot het niveau waar ik nu ben. Sandra is een kanjer op haar vakgebied en kan haar zeker aanraden aan één ieder die wel wat hulp kan gebruiken.


Sandra is een natuurtalent! Ze is betrokken, heeft een scherp analytisch vermogen en levenservaring. Ze is veelzijdig, positief ingesteld, motiverend en toekomstgericht. Wat onmogelijk lijkt is mogelijk en zij laat het je inzien. Inzicht is een zonnig uitzicht!

Comments are closed.