Integratieve Psychotherapie

Waarom lukken dingen niet zoals jij ze wil? Je wilt bijvoorbeeld gezonder en gelukkiger leven, maar op de een of andere manier lukt het niet. Of dingen die er gebeuren raken je meer dan je zelf zou willen. Misschien is integratieve psychotherapie iets voor jou!

integratieve psychotherapie
Wat is Integratieve Psychotherapie
Integratieve Psychotherapie gaat verder dan coaching: je kijkt dieper onder de oppervlakte. Naar gevoelens waar je niet meteen bij kunt of gedragingen van jezelf die je niet helemaal snapt. Met Integratieve Psychotherapie kun je hier iets aan doen.

Wij kunnen je helpen!
Met 14 therapeuten en ruim 40 therapievormen heeft Centrum Eén & Al het grootste aanbod in de regio op het gebied van gezondheid. Wat de oorzaak van je klachten ook is, wij hebben een passende behandelvorm en therapeut.

Welke behandelvorm of therapeut moet ik dan kiezen?
Een gratis oriënterend gesprek met de Zorganizer Sandra Souisa helpt je een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je vraag of klacht.

Sandra verduidelijkt de diverse behandelvormen en is behulpzaam bij het opstellen van het optimale vervolg. Zo wordt een inschatting gemaakt welke therapeut of behandeling het meest passend is om je verder te helpen naar gezondheid en balans. Voor informatie of een afspraak bel je 06-52084144.

Integratieve psychotherapie is een kortdurende vorm van therapie (max 10-15 sessies). De therapie gaat uit van een positieve benadering: behalve dat je ergens mee zit, gaan er immers ook veel dingen goed in je leven. Je hebt hulpbronnen zoals bijvoorbeeld hobby’s, talenten, je geloof, je familie, je sterke kanten. Die kun je inzetten om de dingen aan te pakken waar je iets aan wilt verbeteren.

Zelf aan de slag
Bij integratieve psychotherapie ga je zelf aan de slag. Want diep van binnen weet je het ergens wel; alleen soms kan je daar even niet bij. Jij bent deskundig over jezelf, wat er in je omgaat en waar je heen wilt. De therapeut is deskundig in de methoden om je doel te bereiken.

Behalve met gesprekken, werken we ook veel met je verbeeldingskracht. Bijvoorbeeld door visualisaties of tekenen. Ook kun je situaties voor jezelf in de ruimte visueel maken met behulp van poppetjes of voorwerpen. Deze eenvoudig lijkende activiteiten kunnen tot verbazend goede inzichten leiden.

Onderwerpen
De volgende onderwerpen lenen zich speciaal goed voor behandeling met Integratieve Psychotherapie:
- nieuwe levensfase, grote veranderingen
- eigenwaarde en zelfvertrouwen
- spanningsklachten, stress en burnout
- grenzen stellen, voor jezelf opkomen
- omgaan met gevoelens zoals angst, boosheid of wanhoop
- slaapproblemen
- werkgerelateerde vragen
- omgaan met conflicten

Daarnaast kun je de sessies gebruiken voor persoonlijke groei en bewustwording, of om (meer) inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheid en verborgen talenten.

Resultaten
Met Integratieve Psychotherapie kun je de volgende resultaten bereiken:
- Innerlijke groei
- Geestelijk en emotioneel evenwicht
- Inzicht in jezelf en je eigen situatie
- Meer rust en stabiliteit
- Meer kunnen genieten
- Krachtiger in het leven staan
- Opruimen innerlijke blokkades
- Antwoorden op je persoonlijke (levens)vragen.

Meer weten?
Vul dan het contactformulier rechtsboven in beeld in of bel 06-52084144.

Reacties van anderen

Sandra haar benadering op allerlei fronten heeft mij enorm geholpen met het inzien van zaken die niet gingen zoals deze zouden moeten gaan. Haar toewijding, energie, rust en gezond verstand heeft mij geholpen tot het niveau waar ik nu ben. Sandra is een kanjer op haar vakgebied en kan haar zeker aanraden aan één ieder die wel wat hulp kan gebruiken.

Sandra is een natuurtalent! Ze is betrokken, heeft een scherp analytisch vermogen en levenservaring. Ze is veelzijdig, positief ingesteld, motiverend en toekomstgericht. Wat onmogelijk lijkt is mogelijk en zij laat het je inzien. Inzicht is een zonnig uitzicht!

Comments are closed.