Hartcoherentie Training Hilversum

Hartcoherentie Training Hilversum
ziekte verzuim

‘Ziekteverzuim door stress op de werkvloer kost het bedrijfsleven in Nederland 6 miljard euro per jaar’ (bron: TNO). Daar is iets aan te doen: snel, nuchter en meetbaar stress beheersen. Door middel van het beïnvloeden van je HartRitmeVariatie (het ritme waarin je hart klopt), zodat je uit de ‘vecht of vlucht’ stand komt.

Kun je je voorstellen dat je hart anders klopt wanneer je stress hebt dan wanneer je ontspannen bent? En dat je het kloppen van je hart kunt beïnvloeden? Ren maar eens drie keer achter elkaar de trap op… Bingo. Het beïnvloeden van het kloppen van je hart. Dat is de basis van hartcoherentie training Hilversum

Wij kunnen je helpen!
Met 14 therapeuten en ruim 40 therapievormen heeft Centrum Eén & Al het grootste aanbod in de regio op het gebied van gezondheid. Wat de oorzaak van je klachten ook is, wij hebben een passende behandelvorm en therapeut.

Welke behandelvorm of therapeut moet ik dan kiezen?
Een gratis oriënterend gesprek met de Zorganizer Sandra Souisa helpt je een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je vraag of klacht.

Sandra verduidelijkt de diverse behandelvormen en is behulpzaam bij het opstellen van het optimale vervolg. Zo wordt een inschatting gemaakt welke therapeut of behandeling het meest passend is om je verder te helpen naar gezondheid en balans. Voor informatie of een afspraak bel je 06-52084144.

Research in Amerika heeft aangetoond dat wanneer je ontspannen bent, je hart regelmatig klopt. Wanneer je gespannen bent klopt het met onregelmatige tussenposen. Je kunt dit meten met speciale software van HeartMath (www.heartmath.com) op de computer. Een sensor aan je vinger of oorlel meet je pulse. Iedere keer dat je hart het bloed rond pompt. Dan laat het een berekening los op de tussenpozen tussen hartslagen. Het resultaat is een grafische weergave van het ritme waarin je hart klopt.

En wat kun je nu met deze wetenschap? Heel eenvoudig: ontspannen. Je hersenen uit de vecht of vluchtstand te halen. Door het (meetbaar) beïnvloeden van je hartritme. De eerste stap is het beïnvloeden van je ademhaling (iedere cardioloog kan bevestigen dat je ademhaling je hartritme beïnvloedt) in een bepaald patroon. Daarna kun je verdiepen door te werken met positieve emoties. Waar negatieve emoties adrenaline en cortisol triggeren, triggeren positieve emoties DHEA, ook wel het gelukshormoon genoemd. In een notendop wat hartcoherentie is: een eenvoudige zachte methode om verassend mooie resultaten mee te bereiken.

Bovenstaande technieken zijn eenvoudig en zeer doeltreffend voor volwassenen en kinderen in de meest uiteenlopende situaties.

Meer weten over hartcoherentie training Hilversum
Vul het contactformulier rechtsboven in beeld in of bel 06-52084144.

Reacties van anderen

Sandra haar benadering op allerlei fronten heeft mij enorm geholpen met het inzien van zaken die niet gingen zoals deze zouden moeten gaan. Haar toewijding, energie, rust en gezond verstand heeft mij geholpen tot het niveau waar ik nu ben. Sandra is een kanjer op haar vakgebied en kan haar zeker aanraden aan één ieder die wel wat hulp kan gebruiken.

Sandra is een natuurtalent! Ze is betrokken, heeft een scherp analytisch vermogen en levenservaring. Ze is veelzijdig, positief ingesteld, motiverend en toekomstgericht. Wat onmogelijk lijkt is mogelijk en zij laat het je inzien. Inzicht is een zonnig uitzicht!

Comments are closed.