depressie therapie The Work

Een depressief of down gevoel wat maar niet weg wil gaan, je sleept jezelf voort en hebt nergens meer fut voor of lol in. Dit ervaarde Byron Katie jarenlang tot zij de depressie therapie The Work ontwikkelde.

depressie therapie hilversum
Wie is Byron Katie en wat is “The Work”?
Byron Katie werd ernstig depressief toen zij in de dertig was. Gedurende een periode van tien jaar nam haar depressie alsmaar toe. Tot zij bijna twee jaar nauwelijks in staat was haar bed te verlaten, geobsedeerd door zelfmoord. Toen, op een morgen, vanuit de diepste wanhoop, kreeg ze een levensveranderend inzicht en ontwikkelde zij de depressie therapie The Work.

Wij kunnen je helpen!
Met 14 therapeuten en ruim 40 therapievormen heeft Centrum Eén & Al het grootste aanbod in de regio op het gebied van gezondheid. Wat de oorzaak van je klachten ook is, wij hebben een passende behandelvorm en therapeut.

Welke behandelvorm of therapeut moet ik dan kiezen?
Een gratis oriënterend gesprek met de Zorganizer Sandra Souisa helpt je een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je vraag of klacht.

Sandra verduidelijkt de diverse behandelvormen en is behulpzaam bij het opstellen van het optimale vervolg. Zo wordt een inschatting gemaakt welke therapeut of behandeling het meest passend is om je verder te helpen naar gezondheid en balans. Voor informatie of een afspraak bel je 06-52084144.

Gedachten veroorzaken lijden!
The Work van Byron Katie is een manier om de gedachten die al het lijden in de wereld veroorzaken op te sporen en te onderzoeken. Het is een proces dat het denken helder maakt en geeft een manier om vrede in jezelf en met de wereld te vinden. Iedereen met een open geest kan The Work doen. Deze depressie therapie is ook heel goed inzetbaar als traumatherapie.

The Work is eenvoudig en radicaal. Het verandert je leven en kan leiden tot een leven van vrijheid en plezier dat de meesten van ons zich nu nog niet eens kunnen voorstellen.

We lijden alleen als we een gedachte geloven die ingaat tegen dat wat is. Als onze geest helder is, is ‘wat er is’, wat we willen. Na The Work, kun je dingen en situaties zien zonder weerstand en zonder de verwarring van je innerlijke strijd. Het geeft ons de vrijheid om gelukkig te zijn zonder onze omstandigheden te veranderen want niet de omstandigheden maken ons ongelukkig maar onze gedachten patronen daarover.

Bovenal stelt deze depressie therapie ons in staat om ons te realiseren dat alle antwoorden die we ooit nodig hebben al in ons beschikbaar zijn. The Work is een geschikt hulpmiddel om toegang tot die antwoorden te krijgen.

Hoe werkt The Work ?
Door eenvoudig de vier vragen en de omkeringen te gebruiken, kunnen we onze gedachten met begrip tegemoet treden en onze eigen verwarring beëindigen.

Er zijn twee onderdelen van The Work van Byron Katie. Het eerste is het opschrijven van je oordelen over een stressvolle situatie of relatie in je leven. Het tweede is dat je elke geschreven oordeel onderzoekt terwijl je daarvoor de vier vragen gebruikt. Dan wordt elke oordeel omgekeerd om te ervaren wat deze nieuwe waarheid doet in je leven.

Voor wie is The Work?
Iedereen kan The Work doen. Het vraagt geen spirituele of intellectuele voorbereiding, geen geloof en geen psychologische scherpzinnigheid – alleen de moed om je blokkerende gedachten te onderzoeken en de wens om de waarheid over jezelf opnieuw te weten.

Deze eenvoudige techniek is voor alle leeftijd, boekt soms in een sessie 100% resultaat voor volwassenen en kinderen.

Kinderen leren op een vroege stadia van hun leven hoe ze mee mogen omgaan met hun gedachten en leren respect te tonnen voor henzelf en hun medemens.

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie en een afspraak kun je het contactformulier rechtsboven invullen of bellen met 06-52084144.

Reacties van anderen

Sandra haar benadering op allerlei fronten heeft mij enorm geholpen met het inzien van zaken die niet gingen zoals deze zouden moeten gaan. Haar toewijding, energie, rust en gezond verstand heeft mij geholpen tot het niveau waar ik nu ben. Sandra is een kanjer op haar vakgebied en kan haar zeker aanraden aan één ieder die wel wat hulp kan gebruiken.

Sandra is een natuurtalent! Ze is betrokken, heeft een scherp analytisch vermogen en levenservaring. Ze is veelzijdig, positief ingesteld, motiverend en toekomstgericht. Wat onmogelijk lijkt is mogelijk en zij laat het je inzien. Inzicht is een zonnig uitzicht!

Comments are closed.