Cranio sacraal therapie voor baby en kind in Hilversum

Cranio sacraal therapie voor baby en kind wordt toegepast bij stress tijdens de zwangerschaps, bij de wens op optimale ondersteuning van moeder en baby tijdens de zwangerschap of na de geboorte. Cranio sacraal therapie brengt moeder en baby in balans.

Gefeliciteerd met jouw zwangerschap!
Je zwangerschap is vast een van de mooiste tijden van je leven. Je wilt dat je kind zich goed ontwikkelt en gezond geboren wordt en daar doe je je uiterste best voor. Cranio sacraal therapie voor baby en kinderen.
Je beschermt je ongeboren kindje zoveel je kan en zorgt dat je op en top gezond bent. Maar niet alles kun je onder controle houden en sommige ogenschijnlijk onschuldige voorvallen kunnen toch traumatisch zijn. Denk hierbij aan medische controles of medische ingrepen tijdens of na de bevalling. Of blijkt je kind een huilbaby te zijn zonder aanwijsbare oorzaak. In dit geval is er cranio sacraal therapie voor baby en kind én mama.

therapie kinderen en baby's hilversumCranio sacraal therapie voor baby en kind
Cranio Sacraal therapie voor baby en kind tijdens de zwangerschap en na de geboorte is een prachtige manier om de natuurlijke communicatie tussen moeder en kind te bevorderen. Al tijdens de zwangerschap geeft het rust en verdiept de verbinding tussen ouders en kind.

Centrum Eén & Al
Centrum Eén & Al is een holistisch gezondheidscentrum en therapiecentrum in Hilversum voor regio Gooi.

Therapie
Met onze therapeuten en ruim 40 therapievormen hebben wij het grootste aanbod in de regio op het gebied van gezondheid. Voor informatie of een afspraak bel je directeur/oprichter  Sandra Souisa  op 06-52084144.

Welke behandelvorm of therapeut?
Een gratis oriënterend gesprek met de
Zorganizer helpt je een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je vraag of klacht. De Zorganizer verduidelijkt de diverse behandelvormen en is behulpzaam bij het opstellen van het optimale vervolg. Zo wordt een inschatting gemaakt welke personen of behandelingen het meest passend zijn om je verder te helpen naar gezondheid en balans.

Druk op het schedeltje
Tijdens de geboorte komt er veel druk op het schedeltje van het kind te staan; de schedel is dan nog flexibel zodat tijdens de reis door het geboortekanaal de schedelbotjes over elkaar kunnen schuiven. Er kan druk ontstaan op de uittredende zenuwen, met name op de nervus vagus, die van het schedeltje naar de organen in de buik loopt. Deze zenuw is essentieel voor het functioneren van de longen en de spijsverteringsorganen.

Mocht de nervus vagus bekneld raken dan kunnen elders in het lichaam wezenlijke klachten ontstaan: darmkrampen, bronchitisachtige verschijnselen, (verborgen) reflux, slik- en spijsverteringsklachten.

Kiss syndroom
Een obstructie tussen de eerste nekwervel en de schedel of tussen nekwervels onderling kan een scheefstand in de nek zijwaarts geven, maar mogelijk ook heupproblemen veroorzaken; in ernstige gevallen wordt dit het “kiss syndroom” genoemd. Het kind slaapt dan weinig en onrustig, huilt veel, heeft problemen met slikken of zuigen, lijdt aan overstrekking of juist ‘slap’ aanvoelen, wil niet graag geknuffeld worden, gaat niet graag in bad, heeft problemen met uit-en aangekleed worden en heeft een slechte spijsvertering.

Boos, verdrietig
Wanneer deze kinderen ouder worden hebben ze soms gevoelens waar ze geen raad mee weten en veelal hebben ze geen idee omtrent de oorzaak van deze gevoelens. Ze keren zich soms in zichzelf terug en zijn dan moeilijk benaderbaar, ze worden agressief, voelen machteloosheid, boosheid, pijn of voelen zich verdrietig. Deze verschijnselen zijn mogelijk het gevolg van niet onderkende complicaties tijdens het geboorteproces.

De volgende klachten kunnen zich dan aandienen:
hyperactiviteit
allergieën
middenoorontstekingen
ontwikkelingsstoornissen
leer– en concentratieproblemen
gedrags-, spraak- en motorische problemen.

Meer weten over cranio sacraal therapie voor baby en kind?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier rechtsboven in beeld of
via telefoonnummer 06-52084144.

Reacties van anderen

Sandra haar benadering op allerlei fronten heeft mij enorm geholpen met het inzien van zaken die niet gingen zoals deze zouden moeten gaan. Haar toewijding, energie, rust en gezond verstand heeft mij geholpen tot het niveau waar ik nu ben. Sandra is een kanjer op haar vakgebied en kan haar zeker aanraden aan één ieder die wel wat hulp kan gebruiken.

Sandra is een natuurtalent! Ze is betrokken, heeft een scherp analytisch vermogen en levenservaring. Ze is veelzijdig, positief ingesteld, motiverend en toekomstgericht. Wat onmogelijk lijkt is mogelijk en zij laat het je inzien. Inzicht is een zonnig uitzicht!

Comments are closed.