Cranio sacraal therapie

Veel hoofdpijn of migraine? Slaap je slecht of kun je maar niet concentreren? Cranio sacraal therapie wordt hierbij succesvol ingezet en ook bij whiplash, oorsuizingen en bekkenproblemen worden met cranio sacraal therapie mooie resultaten behaald.

Voor een gratis oriënterend gesprek om tot de juiste keuze van behandelvorm en therapeut te komen neem contact op met Sandra Souisa op 06 52 08 41 44.

cranio sacraal therapie hilversum
Wat is Cranio Sacraal Therapie
naarden bussum
Cranio Sacraal Therapie (CST) is een effectieve therapie die een diepe, helende ontspanning creeërt en zo het zelfgenezend vermogen van het lichaam activeert. Spanningen in het lichaam en de geest ontstaan vanuit een ‘overspanning’ van ons zenuwstelsel. Cranio Sacraal Therapie biedt de mogelijkheid om deze spanning te (h)erkennen en zo op een zachte, lichaamseigen wijze genezing te bewerkstelligen en innerlijke balans (homeostase) te herstellen.

Het Cranio Sacraal systeem
Het Cranio Sacraal systeem bevindt zich in het gebied tussen de schedel en het heiligbeen (cranium en sacrum). Het systeem omvat de hersenen, het ruggenmerg en het hersenvocht en wordt omsloten door het hersenvlies, dat van de schedel overgaat in het ruggenmergvlies (dura mater) en dat eindigt bij het heiligbeen. Binnenin deze beschermende vliezen bevindt zich ons zenuwstelsel. Men heeft ontdekt dat het hersenvocht (dat het zenuwstelsel en de hersenen omgeeft) in een continue, ritmische beweging binnen dit systeem circuleert en dit is noodzakelijk om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Deze ritmische beweging wordt het Cranio Sacraal ritme genoemd.
Het Cranio Sacraal ritme is, naast de ademhaling en de hartslag, de derde primaire levensfunctie van het lichaam. Men noemt het wel Breath of Life.

Gevolgen van verstoringen van het Cranio Sacraal ritme
In het Cranio Sacraal ritme kunnen, als gevolg van allerlei grote en kleinere trauma’s in de loop van ons leven, verstoringen optreden. Bij trauma’s kan gedacht worden aan complicaties bij de bevalling en geboorte, operaties, infecties, ongevallen, pijnklachten, onverwerkte emoties, allerlei vormen van stress, enzovoort. Omdat het Cranio Sacraal systeem in direct verband staat met de meest basale lichaamsfuncties, kan verstoring hiervan klachten op velerlei gebied tot gevolg hebben.

Voor welke klachten
Rugklachten                      Hernia                    Depressie
Hoofdpijn                           Migraine                Sinus problemen
Energiegebrek                  Slaapstoornissen   Maag –en darmproblemen
Psychisch misbruik          Seksueel misbruik Post trauma stress release

(Chronische)pijnbestrijding
ME en MS                         KISS/KIDD syndroom
Kaakproblemen               Tandenknarsen        Whiplash
Angsten                             Onrust                       Piekeren
Artritis                               Epilepsie                   Hartepijn
Dyslexie                             Burnout                    Stress
Hyperactiviteit                 Eczeem                     Bekkeninstabiliteit
Neurologische klachten en rugklachten
Kanker

Tevens voor prenatale en geboorteproblematiek zoals huilbaby’s.

De behandeling
Terwijl je comfortabel ligt op een behandeltafel maakt de therapeut een zacht en luisterend contact met je lichaam en geest en volg daarbij de waarneembare beweging van het cranio-sacraal ritme. Deze ritmische beweging kan zich overal op het lichaam manifesteren en vraagt om alerte aandacht: het is een uitnodiging van het lichaam om in communicatie te gaan en open te staan voor helende processen.
Het menselijk lichaam is intelligent, het reageert op deze aandacht en maakt contact door de beweging van de fascia (bindweefsel) aan mijn handen te laten voelen, door mij te laten (h)erkennen en volgen.

Je lichaam ervaart hierdoor zijn hulpvraag als beantwoord en kan zo ontladen; spanningen lossen op zachte wijze op en de lichaamsenergie wordt opgeladen. Dit voelt meestal aan als diepe ontspanning, een soort slaaptoestand of trance waarin de herstelprocessen plaatsvinden.
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; een deel van de craniosacraal sessies kan bestaan uit coaching/counseling om vanuit de bron de problematiek aan te pakken.

Afspraak
Centrum Eén & Al is een holistisch gezondheidscentrum en therapiecentrum in Hilversum voor regio Gooi.

Therapie
Met 14 therapeuten en ruim 40 therapievormen hebben wij het grootste aanbod in de regio op het gebied van gezondheid. Van acupunctuur en massage tot mindfulness en van coaching tot tarot. Voor informatie of een afspraak bel je directeur/oprichter  Sandra Souisa  op 06-52084144.

Comments are closed.