Acupunctuur bij Winterdepressie

Acupunctuur tegen winterdepressie in Hilversum bij Centrum Eén & Al
Acupunctuur en winterdepressie
Voel je je moe, ongemotiveerd of verdrietig? Lukt het niet te concentreren, en wil je het liefst de hele tijd slapen? Gebeurt dit elk jaar rond Herfst of winter?
Zou je wellicht kunnen lijden aan seizoensgebonden depressie?

Seizoensgebonden Depressie of Seasonal Affective Disorder (SAD) is een aandoening die optreedt in de herfst en winter seizoenen. Er wordt aangenomen dat de afname in zonlicht invloed heeft op hormonen en neurotransmitters die de stemming en slaap regelen, zoals serotonine.

Voor een gratis oriënterend gesprek om tot de juiste keuze van behandelvorm en therapeut te komen neem contact op met Sandra Souisa op 06 52 08 41 44.

Het komt het meest voor bij vrouwen tussen de 20-40 jaar oud, maar het kan iedereen overkomen. De voorkomende symptomen zijn:
- Vermoeidheid
- Lage energie
- Verhoging van behoefte aan slaap
- Toegenomen eetlust
- Gewichtstoename
- Geen motivatie
- Slechte concentratie en focus
- Sociale terugtrekking en isolatie

Door acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde toe te passen kun je helpen je lichaam en geest beter om te gaan met de overgangen van lage licht seizoenen. De doelstellingen van de behandeling zijn je meer energie te geven aan je lijf en geest. In de Chinese geneeskunde wordt Winter gerelateerd aan koude, Nieren, water, blauw / zwart, angst en dood. Het is het einde van een cyclus, dus het is normaal om te voelen dat je alleen wilt zijn, naar binnen te gaan en introspectief te zijn in deze tijden. Maar je moet nog steeds productief zijn. Dat is waarom het belangrijk is jezelf in deze periode extra te ondersteunen.

Leefstijl adviezen:
Breng meer tijd buiten door en adem frisse lucht. Yoga en infrarood sauna zijn geweldige hulpmiddelen voor het verwarmen van je lichaam en het vrijgeven ‘geluks hormonen’ in je lichaam, zoals endorfine.

Voedings aanbevelingen:
Groene groenten. Probeer  micro-algen aan je dieet toe te voegen zoals spirulina en chlorella, of zeewier, zoals wakame en kelp, evenals groene bladeren als spinazie en snijbiet. Een andere manier zijn tevens kiemen.

 

 

This entry was posted in Geen categorie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.