Acupunctuur bij Infertiliteit

Acupunctuur bij infertiliteit en zwangerschap in Hilversum bij Centrum Eén & Al
Acupunctuur bij infertiliteit
Acupunctuur kan bij infertiliteit helpen bij het aanpakken van problemen die de vruchtbaarheid beïnvloeden, zoals een onder-functionerende schildklier (hypothyreoïdie) of over-functionerende schildklier (hyperthyreoïdie).

Voor een gratis oriënterend gesprek om tot de juiste keuze van behandelvorm en therapeut te komen neem contact op met Sandra Souisa op 06 52 08 41 44.

Acupunctuur is het inbrengen van ultra-dunne, steriele naalden in specifieke acupunctuurpunten op het lichaam die zich bevinden op kanalen of meridianen in het lichaam. Dit kan lichaamsfuncties reguleren.

Kan acupunctuur worden gebruikt om onvruchtbaarheid te behandelen?
Acupunctuur, vaak gecombineerd met kruidengeneeskunde, is eeuwenlang gebruikt om een aantal, maar niet alle oorzaken van onvruchtbaarheid te behandelen. Bijvoorbeeld, acupunctuur en kruiden kunnen niet de eileiders verklevingen die kunnen optreden als gevolg van bekken ontstekingsziekte of endometriose behandelen. Echter, in deze situatie, kunnen  acupunctuur helpen bij het verbeteren van de ovarium en follikelfunctie. Bovendien verbetert acupunctuur de bloedtoevoer naar het endometrium, waardoor een dikke, rijke voering tot stand kan komen.

Wanneer met acupunctuur behandeling te beginnen?
Acupunctuur is vergelijkbaar met fysiotherapie door een procesmatige werkwijze. Meer is dan beter dan minder. Patiënten worden vaak behandeld 3-4 maanden alvorens de inseminatie, in vitro fertilisatie (IVF) of donor-ei overdracht. Deze stimulatie van de behandeling blijkt een therapeutisch effect hebben.

In een studie van Stener-Victorin et al. van de afdelingen Verloskunde en Gynaecologie Fertility Centre, Scandinavië en de Universiteit van Göteborg, worden vrouwen aangemoedigd om acupunctuur behandelingen voor en na de embryo transfer te ondergaan. Klinische observaties van het Berkley Center for Reproductive Wellness suggereren dat de meest effectieve vruchtbaarheidsbehandelingen een combinatie van acupunctuur, kruidengeneeskunde en de traditionele geneeskunde omvatten.

Onvruchtbaarheid en Acupunctuur: Wanneer moet ik stoppen?
De meeste miskramen doen zich binnen de eerste drie maanden van de zwangerschap voor. Bijgevolg kan de behandeling van patiënten vaak duren tot en met week twaalf om te helpen een miskraam te voorkomen.

Zijn de acupunctuurpunten anders na een inseminatie, IVF of donor-eicel overdracht?
Acupuncturisten dienen geen naalden te plaatsen in de abdominoperineale bekkengebied na inseminatie of overdracht. Er zijn 6 gecontraïndiceerde acupunctuurpunten die moeten worden vermeden wanneer de patiënt zwanger is of zwangerschap wordt vermoed. Deze omvatten Galblaas 21, 12 maag, dikke darm 4, 6 milt, blaas 60, blaas 67 en alle punten op de onderbuik.

Acupunctuur is over het algemeen heel veilig, ongeacht de medische geschiedenis van een persoon.

Onvruchtbaarheid en Acupunctuur
Acupunctuur kan worden gebruikt voor elke vorm van vruchtbaarheidsstoornis waaronder bijvoorbeeld spastische eileiders te behandelen.  Acupunctuur wordt vaak gecombineerd met kruiden bij verhoogde follikel stimulerend hormoon (FSH), herhaalde miskramen, onverklaarde (idiopathische) onvruchtbaarheid, luteale fase defect, hyperprolactinemie (indien niet veroorzaakt door een prolactinoom), polycysteus ovarium syndroom (PCOS) met annovulatory cycli te behandelen en mannelijke factor waaronder mannen getroffen met sperma-DNA-fragmentatie.

Is acupunctuur een gelicenceerd beroep?
Acupunctuur is een erkende beroepsgroep.

This entry was posted in Geen categorie and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.