Moxa therapie

Acupunctuur Hilversum met Moxa therapie bij Centrum Eén & Al, gezondheidscentrum.
Moxa en Acupunctuur
Moxa, ofwel Moxibustion, is in combinatie met acupunctuur, een traditionele Chinese geneeskunde techniek die de verbranding van een klein, sponsachtige kruid omvat. Het doel van moxa, zoals bij de meeste vormen van traditionele Chinese geneeskunde, is het versterken versterken van het bloed, het stimuleren van de stroom van Qi en onderhouden van de algemene gezondheid.

Hoe werkt Moxa?
Bij Moxa, wordt een kleine, kegelvormige hoeveelheid moxa op de top van een acupunctuurpunt geplaatst en (pijnloos) verbrand. De uiteinde van deze moxa stick wordt op deze plek gehouden tot het wat rood wordt. Je voelt een aangename verwarming dat diep doordringt in de huid.

Vervolgens kan een kleine naald worden ingebracht in een acupunctuur punt. Nadat het gewenste effect wordt bereikt, wordt de moxa gedoofd en de naald (en) verwijderd.

Waar wordt moxa voor gebruikt?
In de traditionele Chinese geneeskunde, wordt moxa gebruikt op mensen met een verkoudheid of in stagnerende toestand. Door het branden van moxa worden de meridianen warm, wat leidt tot betere doorstroming van bloed en qi verdrijft.

Zwangerschap en stuitligging
In de westerse geneeskunde worden acupunctuur en moxa met succes gebruikt om stuitligging van baby’s om te zetten. Uit een studie, gepubliceerd in het tijdschrift van de American Medical Association in 1998, bleek dat tot 75% van de vrouwen die lijden aan stuitliggingen vóór de bevalling de foetussen in de normale positie draaiden na het ontvangen van acupunctuur. Andere studies hebben aangetoond dat moxa de beweging van de foetus bij zwangere vrouwen verhoogt, en de symptomen van menstruele krampen verminderen, wanneer gebruikt in combinatie met klassieke acupunctuur.

Comments are closed.