Cupping

Cupping en Acupunctuur
Cupping wordt toegepast in de acupunctuur.
Cupping therapie is een vorm van geneeskunde waarin cups vacuüm op de huid geplaatst worden. De cups kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals:
Glas
Bamboe
Aardewerk.

Voor een gratis oriënterend gesprek om tot de juiste keuze van behandelvorm en therapeut te komen neem contact op met Sandra Souisa op 06 52 08 41 44.

Voorstanders van cupping therapie geloven dat de zuigkracht van de cups de bloedtoevoer mobiliseert om de genezing van een breed scala aan medische aandoeningen te bevorderen.

Tijdens de cupping, is een ontvlambare stof zoals alcohol, kruiden, of papier geplaatst in de cup en aangestoken. Als het vuur dooft, wordt de beker ondersteboven geplaatst op de huid van de patiënt. De vlam komt echter niet in aanraking met de huid!

Aangezien de lucht in de cup afkoelt, ontstaat er een vacuüm. Dit zorgt ervoor dat de huid omhoog gaat en rood wordt, de bloedvaten zetten zich uit. De cups worden gewoonlijk voor 5 of 10 minuten geplaatst.

Effecten van cupping:
op de huid:
bloed stijgt naar bloedvaten in de huid, waardoor de temperatuur in de huid stijgt en de stofwikkeling van het huidweefsel verbeterd,
zweet- en andere klieren werken beter. ”Oud” bloed en oude gifstoffen worden uit de oppervlakte van de huid weggehaald. De huid kan zich beter vernieuwen.

Op de spieren:
De bloedvezels in de spieren worden geactiveerd door de stimulatie van de haarvaatjes. De bloedstroom van de spieren komt goed op gang, waardoor de stijfheid in een spier opgeheven kan worden. Tevens zal de lymfe-afvoer verbeteren.

Op de gewrichten:
Betere doorbloeding in de gewrichten na het zetten van een cup in het  aangrenzende gebied, kan sterkte verbetering optreden in pijnklachten.

Op de spijsverteringsorganen:
Bij chronische constipatie of andere maag-darmstoornissen kan grote verbetering bereikt worden op de doorbloeding van de peristaltiek. Ook is dit middendeel van de buik belangrijk omdat het zelfhelend vermogen van het lichaam optimaal is bij een goede werking van maag, milt en darmen.

cupping hilversum

Op het zenuwstelsel:
Stimulatie van de sensibele zenuwen van de huid bij toepassing op de rug,  waardoor het effectief is bij klachten als hoofdpijn, duizeligheid, moeheid, hoge bloeddruk en stressgevoelens.

Na een cupping therapie zijn vaak blauw/rode plekken of strepen op de huid te zien (afhankelijk van de sterkte van het vacuüm). Deze zullen na enkele dagen verdwijnen. Het verdwijnen van de verkleuring gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.

Afspraak
Centrum Eén & Al is een holistisch gezondheidscentrum en therapiecentrum in Hilversum voor regio Gooi.

Therapie
Met 14 therapeuten en ruim 40 therapievormen hebben wij het grootste aanbod in de regio op het gebied van gezondheid. Van acupunctuur en massage tot mindfulness en van coaching tot tarot. Voor informatie of een afspraak bel je directeur/oprichter  Sandra Souisa  op 06-52084144.

Comments are closed.