Acupunctuur bij Voorjaarsmoeheid

Voor Acunctuur bij voorjaarsmoeheid of seizoensdepressie kun je terecht bij Centrum Eén & Al in Hilversum
Acupunctuur bij Seizoensgebonden Depressie (voorjaarsmoeheid of winterdepressie)
Seizoensgebonden depressie is een vorm van depressie die een seizoenspatroon heeft, te beginnen in het najaar en tijdens de gehele winter. Het ondermijnt de energie en kan een persoon verdrietig, vermoeid, ongeïnteresseerd of  humeurig maken .

Acupunctuur
Acupunctuur is een zeer effectieve optie voor de behandeling van seizoensgebonden depressie. Depressie, angst en andere stemmingsstoornissen zijn goed te behandelen met acupunctuur, evenals symptomen zoals slapeloosheid, lage energie, prikkelbaarheid en concentratie.

Voor een gratis oriënterend gesprek om tot de juiste keuze van behandelvorm en therapeut te komen neem contact op met Sandra Souisa op 06 52 08 41 44.

Vanwege de verlichting van stress en de ontspannende werking, voelt men vaak onmiddellijke verlichting na de behandeling. Met regelmatige, aanhoudende behandelingen, kan acupunctuur helpen het lichaam aan te passen aan seizoensgebonden veranderingen. Acupunctuur werkt door ons lichaam te helpen een gezond evenwicht te hervinden, beïnvloedt en corrigeert onze verschillende systemen die verantwoordelijk zijn voor onze slaap, onze energie, onze stemmingen, onze spijsvertering en ons immuunsysteem, onder anderen. Het is een zachte en gezondheidsbevorderende strategie die werkt. Niet alleen tegen de symptomen, maar ook als een preventieve gezondheidsverbetering.

Meer over: Symptomen van seizoensdepressie
depressie, veranderingen in eetlust (vooral een verlangen naar zoete of zetmeelrijke voedingsmiddelen), gewichtstoename, verminderde energie, vermoeidheid, een neiging tot verslapen, moeite met concentreren, prikkelbaarheid, het vermijden van sociale situaties, gevoelens van angst en wanhoop, verlies van interesse in activiteiten, en een zware of loden gevoel in de armen en benen.

Ernstige seizoensdepressie kan zeer slopend zijn, en zelfs in zijn mildere vorm, kunnen het invloed hebben op ons vermogen om te gaan met het dagelijks leven.

Uit onderzoek blijkt dat tussen 2% en 3% van de algemene bevolking seizoensdepressie kan hebben, terwijl nog eens 15% van ons ervaren de minder ernstige aard de “winter blues.” I

Ploegendienst
Seizoensdepressie kan ook van belang zijn voor werknemers in ploegendienst en voor stedelingen die verminderde blootstelling aan daglicht ondervinden in hun werkomgeving.

Het is belangrijk om bewust te zijn van onze gevoeligheden aan de seizoenen en aan onze gewoonten en de levensstijl aan te passen. Er zijn veel dingen die we kunnen doen om seizoensdepressie of winterblues te verlichten, en de beste aanpak lijkt te zijn het combineren van de dingen die werken. Mensen met ernstige symptomen  kan worden aanbevolen antidepressieve medicatie in combinatie met deze leefgewoonten, evenals acupunctuur en therapie.

Seizoensdepressie is een belangrijke herinnering aan ons allen om af te stemmen op signalen van ons lichaam. De winter is een natuurlijk moment voor reflectie en inactiviteit en we extra zorg te nemen om onszelf te voeden om onze gezondheid te behouden. Het vermijden van over-werken en te veel stress, het verhogen van onze blootstelling aan licht, monitoren van onze voeding, slaappatronen en lichaamsbeweging zijn belangrijk voor ons allemaal. Het is ook de moeite waard om de strategieën die voor ons werken te vinden. Of dat nu licht therapie, meditatie, begeleiding, acupunctuur, massage, of enige andere therapieën die ons in staat stellen om zowel lichamelijk als geestelijk welzijn te behouden.

Voor het afweren van de winterblues of voorjaarsmoeheid: acupunctuur is zeker aan te raden.

 

 

This entry was posted in Geen categorie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.